Primka – interno

“Primka – interno” je dokument koji se koristi prilikom zaprimanja robe na skladište koja je prethodno završila proizvodni ciklus unutar tvrtke.

Slika: Primka – interno

Primka interno kreira se na način da možete „ručno“ dodavati stavke koje ste zaprimili na skladište ili preuzeti stavke koje su prethodno završile proizvodni ciklus.

Slika: Kreiranje nove interne primke

Prilikom kreiranja primke polje „Sa skladišta“ odnosi se na skladište koje izdaje robu, dok polje „Na skladišta“ označava skladište koje zaprima robu. Nakon odabranih skladišta, klikom na Preuzmi iz radnih naloga otvara se ekran kao na slici ispod:

Slika: Prijenosi iz radnih naloga

Kada određeni nalog završi svoj proizvodni ciklus možete ga preuzeti u primku-interno putem ekrana kao na slici iznad.

Nakon što uvezete stavke u primku obratite pažnju na statuse primke (polje Status). Sve dok je status „priprema“ možete mijenjati stavke i količine, međutim kada je status „zaključeno“ dokument se više ne može uređivati i automatski se ažurira stanje skladišta.

Za svaku stavku koju preuzmete iz radnih naloga prilikom kreiranja interne primke možete provjeriti na kojem je pogonu završila proizvodni ciklus klikom na određeni gumb kao na slici ispod.

Slika: Provjera stavki na internoj primki

Kako provjeriti stanje skladišta, odnosno količine ulaza i izlaza na skladište možete vidjeti klikom na sljedeću vezu: Izvještaji u FactorOne (Promet artikla – količine)

Vrijedi napomenuti kako Primku internu možete kreirati generiranjem paking liste.

Slika: Prijenos paking liste u internu primku

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.