Upit dobavljačima

Upit dobavljačima je dokument koji nabava šalje prema jednom ili više dobavljača kako bi dobila informacije o točno određenom proizvodu (artiklu) i uvjetima kupnje.  Kroz FactorOne korisniku je omogućen brz i jednostavan rad s upitima.

Na početnom ekranu unutar kartice Nabava nalaze se podaci i zapisi koji se odnose na nabavu

Slika: Odjel nabava

kao što su nalozi za nabavu, upiti dobavljačima, narudžbenice i dr.

Kako bi kreirali upit prema dobavljačima otvorite  dio Nalozi za nabavu (prikazan na slici ispod).

Slika: Nalozi za nabavu

Kao što je opisano u dijelu Nalozi za nabavu, „status“ određuje fazu naloga za nabavu. Svi nalozi koji imaju status U obradi spremni su za kreiranje upita prema dobavljaču za artikle definirane u  nalogu za nabavu.

Kada otvorite željeni nalog za nabavu (kao na slici ispod) klikom na Generiraj upit dobavljaču

Slika: Generiranje upita

nalog za nabavu automatski se generira u upit dobavljaču koji se prikazuje u novom ekranu kao što je prikazano na slici ispod. Korisnik također može definirati upit dobavljaču (ručno) bez prethodno kreiranog dokumenta „Naloga za nabavku“.

Slika: Upit dobavljaču

Na prethodnoj slici možete vidjeti kako ekran upita dobavljaču sadrži stavke navedene u nalogu za nabavu. Faze radnje nad upitima također se evidentiraju statusom. Nakon generiranja, korisnik u predviđena polja unosi jednog ili više dobavljača, odabire odgovarajući status i sprema dokument klikom na gumb u gornjem lijevom kutu.

Klikom na „Ispis“ korisniku se pruža mogućnost ispisa dokumenta za upisane dobavljače (slika ispod).

Slika: Ispis dobavljaču

Prilikom odabira ispisa za željenog dobavljača birate jezik na kojem želite ispisati dokument (o ovom primjeru jezik hrvatski) te vam se otvara ekran kao na slici ispod.

Slika: Upit dobavljaču

Da bi poslali upit prema dobavljaču klikom na polje Send ili Pošalji (koje se nalazi u gornjem dijelu ekrana) ponuditi će vam se vrste datoteka za ispis dokumenta (word, pdf, slika i dr.). Pri ovom ispisu uzeti ćemo pdf verziju ispisa. Nakon odabira vrste ispisa automatski se prikazuje lokacija za spremanje dokumenta na računalu (koju možete i ručno odabrati).

U istom koraku, klikom na OK softver sprema dokument na lokaciju u računalu i učitava ga kao privitak u e-mail poštu koju šaljete prema dobavljaču uz odgovarajuću poruku. Program će sam popuniti dobavljačev e-mail, predmet s brojem upita, te kratki mail s vašim podacima u potpisu.

Slika: Upit putem e-mail

U prethodno opisanim koracima možete vidjeti kako proces kreiranja i slanja upita prema dobavljačima traje kratko, potrebno je nekoliko puta kliknuti mišem da se nalog za nabavu generira u upit dobavljaču koji se automatski šalje na e-mail adresu dobavljača.

Napomena:

Važno je napomenuti kako sve pristigle ponude od dobavljača možete pohraniti  u donjem dijelu ekrana koji se odnosi na ponude (slika ispod).

Slika: Pristigle ponude

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.