Transportne liste

Transportna lista je dokument koji sadrži informacije o kamionskom transportu robe kao što su sadržaj i broj paleta, nazivi pošiljatelja i primatelja, adresa istovara i sl., pa je koristan svim stranama koje su uključene u transport. Kao što je opisano u prethodnim dijelovima dokumentacije FactorOne,  transportna lista predstavlja skup više paking listi, a paking lista predstavlja popis artikala za isporuku pakiranih na jednoj paleti.

Kao i kod ostalih funkcionalnosti u programu, potrebno je prvo u sučelju pronaći funkcionalnost odnosno kliknuti na „Transportne liste“ (slika ispod)

Slika: Transportne liste

nakon čega možete vidjeti glavni prozor transportnih listi. To izgleda kao u nastavku.

Slika: Kreirane transportne liste

Na prethodnoj slici prikazan je popis svih tovarnih lista koje su dosad kreirane, a klikom na neku pojedinačnu, otvoriti će se ekran kako bi dotičnoj pobliže pogledali stavke i zapise. Gumbi u gornjem lijevom dijelu ekrana koriste se za kreiranje, uređivanje, brisanje ili pretraživanje postojećih transportnih listi.

Klikom na gumb (+) otvoriti će se ekran za kreiranje nove transportne liste kao na slici ispod.

Slika: Kreiranje transportne liste

Nakon klika na plus (+), potrebno je ispuniti sva polja u gornjem, zeleno uokvirenom dijelu, i spremiti uneseno klikom na gumb Spremi. Tu možete primijetiti izbornik statusa, gdje je između ostalog moguće staviti status na „najava“. Time se transportu najavljuje utovar, pri čemu je još bitno i polje gdje se unosi broj najavljenih paleta.

Nakon što ste popunili gornji dio ekrana, klikom na Dodaj u donjem dijelu ekrana dodajete sve potrebne paking liste (tj. palete). Nakon klika na gumb Dodaj otvoriti će vam se ekran sa popisom dostupnih paking listi (slika ispod).

Slika: Prijenos paking liste u transportnu

Pokraj svake paking liste s lijeve strane nalazi se kvadratić koji označimo klikom miša ako paking listu želite prenijeti u transportnu listu. Klikom na gumb Prenesi u Transport listu označene paking liste prenijeti će se u transportnu listu (u ovom primjeru prenijeti će se 3 označene paking liste).

Slika: Paking liste na transportnoj listi

Na prethodnoj listi prikazana je kreirana transportna lista sa pripadajućim paking listama. Spremite dokument u gornjem lijevom dijelu ekrana klikom na gumb Spremi, a nakon spremanja možete ispisati dokument klikom na odgovarajući gumb u gornjem dijelu ekrana. Prilikom ispisa možete odabrati jezik na kojem želite ispisati dokument, te ispis sa nazivom artikala ili ispis bez naziva artikala.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.