Terminali

Unos izvršenja na određenom radnom nalogu moguće je napraviti putem terminala. Terminali se koriste kada unosite izvršenja na radnom nalogu pomoću barkodova djelatnika, strojeva ili zastoja stroja.

U softveru su definirani barkodovi za djelatnike, strojeve i kvarove strojeva, tako da izvršitelj prilikom unosa izvršenja pomoću barkod uređaja skenira radni nalog, zatim barkodove djelatnika koji su radili na izvršenju te barkod stroja na kojem se izvršava radni nalog.

Nakon što djelatnik skenira barkod sa vlastite kartice te barkod radnog naloga, pojavit će se ekran kao na slici iznad gdje putem numeričke tipkovnice unosi parametre koji se traže. Nakon što se upiše traženo polje, pomoću tipke „enter“ djelatnik prelazi na svako sljedeće polje.

Napomena: Osim unosa izvršenja putem terminala, omogućen je unos zastoja strojeva. Ako stroj iz nekog razloga nije radio određeno vrijeme djelatnik ima mogućnost unosa zastoja stroja.

Slika: Zastoj stroja

Djelatnik ponovo skenira barkod vlastite kartice (budući da tijekom radnog vremena stroj ne radi), a nakon toga barkod vrste zastoja (kvar, nedostatak materijala….). Nakon unosa navedenih podataka pomoću numeričke tipkovnice svaki zastoj bilježi se u softveru.

Slika: Zastoji strojeva

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.