Rezervacija kapaciteta

Uz definirane kapacitete strojeva postoji mogućnost definiranja rezervacije kapaciteta. Rezervacija kapaciteta omogućuje da u određenom tjednu, za jednog ili više partnera (kupaca)  rezerviramo određeni dio od ukupnog kapaciteta proizvodnih pogona. Kroz FactorOne kapaciteti strojeva mogu se definirati u vremenskoj ili masenoj jedinici mjere.

U dijelu Proizvodnje klikom na Vremensko postavljanje kapaciteta prikazati će vam se dio koji se odnosi na Rezervaciju kapaciteta kao na slici ispod.

Slika: Rezervacija kapaciteta

Klikom na opciju pokazanu strelicom na prethodnoj slici prikazati će vam se ekran sa popisom postojećih rezervacija kao na slici ispod.

Slika: Popis postojećih rezervacija po strojevima

Klikom na plus u gornjem dijelu ekrana otvara vam se ekran za kreiranje nove rezervacije prikazano na slici ispod.

Slika: Rezervacija

Na ovom ekranu unosite potrebne informacije koje se odnose na rezervaciju kapaciteta za određenog partnera. Nakon unosa podataka kliknite na gumb u gornjem lijevom ekranu da bi ste spremili rezervaciju. Gumb „Izradi kopiju dokumenta“ omogućuje vam kopiranje trenutnog zapisa rezervacije kapaciteta.

Kada ste rezervirali određeni kapacitet za partnera, prilikom lansiranja, na ekranu kapaciteta prikazuje vam se graf operativnih kapaciteta kao na slici ispod.

Slika: Graf operativnih kapaciteta

Na prethodnoj slici prikazuje se graf operativnih kapaciteta. Iz ovoga se lako može očitati, po tjednima, koliko je kapaciteta rezervirano(žuta boja), koliko je iskorišteno rezerviranog kapaciteta(ljubičasta boja), koliko radnih naloga se izvršava u roku (zelena boja), koliko je naloga u kašnjenju (narančasta boja).

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.