Prilike

Prilika predstavlja skup povoljnih okolnosti koje dovode do pojave potrebe za novim proizvodom, uslugom, organizacijom ili načinom poslovanja, načinom distribucije, izlazak na nova tržišta i sl. Kao priliku možemo definirati razliku između onoga što je raspoloživo i onoga što je moguće.

Slika: Grafički prikaz prilike

Kako bi izbjegli mnoštvo zapisa na fizičkom papiru, raznim vrstama digitalnih formata spremljenih negdje na lokalnom računalu, kroz FactorOne možete na jednom mjestu bilježiti razvoj prilika, njihove faze, ponude, analize i sl. a kasnije dobiti željeni izvještaj razvoja prilike.

Primjerice, ako imamo priliku proizvodnje namještaja za hotel Trump – Las Vegas u  vrijednosti milijun eura, sve daljnje razvoje prilike možemo kreirati i pratiti kroz softver FactorOne, definirati djelatnike koji rade na navedenoj prilici, vrijednost potencijalnog profita i dr. Faze prilike možemo definirati prema vremenskom razdoblju, definirati partnera preko kojega prodajemo namještaj (ako postoji). Uz definiranje roka za ostvarenje prilike postoji mogućnost definiranja konkurenata na navedenoj prilici, prilaganja njihovih ponuda i sl. Na kraju, sve podatke koji su kreirani u prilici možemo prikazati u željenom izvještaju.

Da bi pronašli funkcionalnosti Prilike u softveru dovoljno je da u kartici Prodaja otvorite dio koji se odnosi na prilike (prikazano u nastavku)

Slika: Prilike

Klikom na Prilike otvara vam se ekran sa popisom postojećih prilika koje možete uređivati, brisati ili kreirati nove koristeći prikladne gumbe u gornjem lijevom dijelu ekrana (slika ispod).

Slika: Popis postojećih prilika

Klikom na (+) otvoriti će vam se ekran za unos zapisa vezanih uz razvoj određene prilike kao na slici ispod.

Slika: Kreiranje nove prilike

U zeleno uokvirenom dijelu ekrana unosite važna polja označena crvenim znakom x, a nakon toga i ostala polja koja se nalaze u gornjem dijelu.

U donjem dijelu ekrana dodajete zapise o razvoju prilike, konkurenciji i njihovim ponudama, te možete učitati razne privitke vezano uz navedenu priliku.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.