Narudžbenica

Narudžbenica predstavlja dokument nabave koji se izdaje prema dobavljaču, sa definiranom količinom i vrstom  proizvoda ili usluge kako bi dobavljač izvršio dostavu navedenog proizvoda ili usluge prema unaprijed dogovorenoj cijeni. U procesu nabave, nakon što se definira potreba za određenim proizvodom (Nalog za nabavu) te pošalje upit za navedeni proizvod/uslugu (Upit dobavljačima)  kreira se narudžbenica.

U dijelu nabave, klikom na Narudžbenica otvara se ekran za unos novih odnosno pregled postojećih narudžbenica.

Slika: Narudžbenica

U ovom dijelu, klikom na znak + u gornjem lijevom dijelu ekrana otvara vam se ekran za kreiranje nove narudžbenice kao na slici ispod.

Slika: Kreiranje narudžbenice

Zeleni dio ekrana sadrži informacije o partneru(dobavljaču), dok se u donjem lijevom dijelu ekrana nalaze informacije o artiklu koji se naručuje. Uz svaku stavku narudžbenice možete dodati jedan ili više privitaka u različitim formatima (donji desni dio ekrana). Datum isporuke definira vrijeme isporuke robe na skladište koje je usuglašeno s dobavljačem nakon potvrde narudžbe.

Narudžbenicu možete kreirati tako što „ručno“ dodajete artikle sa definiranom količinom i jedinicom mjere u donjem djelu ekrana ili klikom na dugme „Uvezi“ prenosite artikle koji su već definirani kroz Nalog za nabavu ili Upit dobavljaču. Jednostavno iz određene kartice (na slici ispod) označite željeni dokument i kliknite na Uvezi.

Slika: Uvezi stavke

Nakon što uvezete nalog za nabavu u narudžbenicu, nalog za nabavu automatski promijeni status u željeni status koji sami birate.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.