Kvarovi strojeva i smjenski izvještaji

Kroz FactorOne imate mogućnost praćenja rada strojeva kao i izvještaja po smjenama na isti način kako bi na fizičkom listu papira popisali sve zastoje strojeva, broj izvršenih komada i sl.

Da bi izbjegli fizičko gomilanje papira sa podacima koliko se komada proizvelo u nekoj smjeni, koji djelatnik je radio na tome i sl. u FactorOne  omogućeno je jednostavno upisivanje navedenih podataka, koje kasnije možete prikazati u izvještajima.

Navedene funkcionalnosti nalaze se u kartici Proizvodnja.

Slika: Smjenski izvještaji

Klikom na željeni dio otvara vam se ekran sa popisom postojećih smjenskih izvještaja odnosno zastoja strojeva kao na slici ispod.

Slika: Popis izvještaja

Na ekranu za unos zastoja strojeva (slika ispod) nalaze se važna polja koja trebate unijeti da bi imali mogućnost spremiti dokument. Nakon unosa važnih polja možete upisati i ostala polja na ekranu kao što su djelatnik koji radi na stroju, vrijeme i opis kvara/popravka stroja.

Slika: Kvarovi strojeva

Isti princip vrijedi ako odaberete dio za smjenske izvještaje: otvoriti će vam se ekran za unos novog izvještaja kao na slici ispod.

Slika: Novi smjenski izvještaj

Možete vidjeti kako za određenu smjenu definirate djelatnika i pogon na kojem obavlja djelatnost, unosi broj urađenih komada u navedenoj smjeni, da li je bilo zastoja u radu pogona, koliko je djelatnika radilo i sl. Sve podatke koje upišete u izvještaj možete retroaktivno pratiti i analizirati.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.