Knjiženje dokumenata

Dokumente možemo knjižiti pojedinačno ili grupno. U svakom dokumentu pod opcijom Generiranje nalazi se mogućnost knjiženja (slika ispod)

Slika: Pojedinačno knjiženje dokumenata

Ako želite knjižiti više dokumenata u istom koraku onda se koristi opcija Grupno knjiženje dokumenata kao što je prikazano na slici ispod.

Slika: Grupno knjiženje dokumenata

Prilikom knjiženja ulaznih/izlaznih računa automatski se stvara (prema definiranim pravilima knjiženja i kontiranja) knjiga ulaznih/izlaznih računa (KUF/KIF) i temeljnica ukoliko je ista u ravnoteži.

Prilikom grupnog knjiženja dokumenta na početku birate datum prema kojem se filtrira lista svih računa koji su nastali do odabranog datuma (slika ispod).

Slika: Grupno knjiženje

Nakon što označite dokument(e) koje želite knjižiti klikom na generiranje otvara se ekran knjige ulaznih/izlaznih računa (KUF/KIF) i temeljnica, ako je ista uravnotežena. Vrijedi napomenuti kako za svaki dokument možete definirati u kojem statusu je dopušteno knjiženje dokumenta.

Napomena: neovisno koju vrstu knjiženja odabrali (grupno knjiženje dokumenata ili pojedinačno knjiženje iz nekog dokumenta) otvara se isti ekran kao što je na slici ispod.

Slika: KUF/KIF i temeljnica

Na prethodnom ekranu možete vidjeti KUF i temeljnicu za proknjiženi račun. Ako podaci nisu u redu, klikom na „Stornirati knjiženja“ briše se postojeća temeljnica a KUF/KIF se vraća u status koji omogućuje uređivanje modela.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.