Izdatnica

Izdatnica je dokument kojim razdužujemo skladište robe a pri tome ta roba ima tretman potrošnog materijala ili se izuzima sa skladišta za vlastite potrebe (potrebe tvrtke). Važno je da u trenutku kreiranja izdatnice roba koja se nalazi na dokumentu mora postojati na skladištu u dovoljnim količinama. Na dokumentu izdatnica upisuju se samo količine artikala, skladište sa kojeg izdajemo robu kao i skladište (mjesto troška) na koje izdajemo robu.

Kako bi pristupili dokumentu izdatnice u FactorOne potrebno je u modulu Skladište otvoriti Izdatnica

Slika: Izdatnica

Na prethodnoj slici prikazan je dio koji se odnosi na izdatnice (postojeće, kreiranje novih i sl.). Klikom na znak + u gornjem lijevom kutu ekrana otvara vam se ekran za kreiranje nove izdatnice kao na slici ispod.

Slika: Kreiranje nove izdatnice

Kao što možete primijetiti, prilikom kreiranja izdatnice važno je upisati skladište sa kojeg izdajemo robu, a zatim dodati stavke i pripadajuće količine. Prilikom dodavanja stavke, postoji mogućnost definiranja skladišta na koje izdajemo robu za svaku stavku posebno. Vrijedi napomenuti kako se za svaku sljedeću stavku prenosi skladište koje je definirano na prvoj stavki.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.