Elektronski KIF i KUF

S obzirom da je od 01.01.2021. godine obavezno podnošenje knjige ulaznih i izlaznih faktura  u elektronskom .csv formatu (e-KUF/KIF), isti možete izvesti direktno iz softvera, bez korištenja excel tabela i sl. Najvažnije od svega je prilikom knjiženja ispravno rasporediti iznose u odgovarajuće stupce KUF/KIF-a, kako bi softver mogao automatski izvesti Elektronski KIF i KUF (e-KUF/KIF) u traženom formatu.

S lijeve strane u dijelu izvještaja koji se odnosi na financije imate opciju Financijski izvještaji BiH > Elektronički KUF/KIF.


elektronski-kif-i-kuf

Odabirom razdoblja za koji želite izvesti e-KUF/KIF a zatim klikom na Potvrdi prikazati će se poruka da su datoteke uspješno spremljene  u vašu lokalnu mapu na računalu.


elektronski-kif-i-kuf-2

 

Desnim klikom miša a zatim odabirom opcije Uredi (Edit) možete otvoriti datoteku u .csv formatu.Ostaje vam još izvezene datoteke priložiti na stranicu porezne uprave. Nakon prijave na stranicu porezne uprave sa podacima za vašeg klijenta (tvrtku) imate opciju Nabavke i Isporuke. Klikom na Nabavke (KUF) otvara vam se ekran sa popisnom podnesenih datoteka ili za mogućnost dodavanja nove

Za dodavanje nove datoteke koristite opciju Učitavanje novog fajla gdje je potrebno da odaberete razdoblje za koje želite učitati datoteku i dugme za izbor istog.

Nakon što je datoteka uspješno učitana, podaci o poreskom periodu, nazivu datoteke, statusu i sl. biti će vidljivi u tabeli. Učitavanjem datoteka dobiva status Obrađeno. Da biste uspješno podnijeli odrađenu datoteku potrebno je označiti istu i kliknuti na dugme Podnesi. Uspješno predate datoteke su samo one koje imaju status Podneseno.

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga. Prihvaćanjem kolačića, pristajete na naše uvjete.